Over ons

Deskundigheid, uitstekende service en betrouwbaar! Dat is waar wij voor staan.

Image
Deskundigheid, uitstekende service en betrouwbaar! Dat is waar wij voor staan. Mechanisatie Franeker is al jaren een begrip in de verkoop en het onderhoud van zowel nieuwe als gebruikte landbouwmachines. Vanuit onze locatie aan Kiehoek in Franeker bedienen we klanten uit de regio bij het aanschaffen van landbouwmachines. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een goed uitgeruste werkplaats, een uitgebreid magazijn en een prachtige winkel met Tuin & Park machines. Ons personeel is goed opgeleid en staat altijd klaar voor eventuele storingen, onderhoud en reparaties.

Een stukje geschiedenis

Mechanisatie Franeker is in het begin van de vorige eeuw opgericht als een tak van een landbouw coöperatie, onder de naam: FLC (Franeker Landbouw Coöperatie). De werkplaats is in de jaren 50 opgericht, toen de landbouw mechanisatie zijn echte opmars maakte. Vanaf 1952 werd er gestart met de verkoop van de Oliver 55 en Ritcher tractors.

Door de jaren heen is het bedrijf meerdere malen gefuseerd en sinds 2006 is het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar Jan Jukema. Sinds 2018 is Sijbren van der Kooi mede- eigenaar geworden en hij zal in de loop der tijd de bedrijfsactiviteiten van Jan overnemen.

Sinds 2011 zijn we het dealerschap van het merk Deutz-Fahr in het Noordwesten van Friesland gaan verzorgen. Naast tractoren leveren we een breed scala aan landbouw- en tuin & park machines van diverse merken.

Wil je meer weten over ons bedrijf? Kom gerust een langs aan Kiehoek 26 te Franeker.